zondag 11 oktober 2009

Koopzucht


Van verhuizen krijg je koopzucht maar wordt je er ook gek van. Je moet zoveel beslissen. Tegels in de badkamer, tot hoe hoog en wat moet er op het tussenmuurtje?
De keuken, wel of niet hoogglans, wit of een andere kleur. Hoe hoog en wat moet waar?
Vloeren: wat gaan we doen, hout, laminaat, vloerbedekking: nou om dit dilemma op te lossen, doen we alles: hout in de kamer, vloerbedekking op de 1e etage en laminaat op de zolderverdieping.
De houten vloer hebben we inmiddels gekocht bij Magro parket. Het laminaat ligt onder ons bed te verstoffen en de vloerbedekking moet nog.
En dan het dilemma, wat doen we met de muren. Van veel kanten horen we dat het beter is nog niet te gaan stuken. Maar wat dan wel? Behang en dan over twee jaar er weer af halen? Of sausen? Of ... We zijn eruit. Vanaf de 1e verdieping wordt het glasvezel behang. Kunnen we in alle kleuren verwerken. Beneden waarschijnlijk sausen en over een paar jaar laten stuken als de ergst werking eruit is.

als iemand nog goede suggesties heeft: ik sta er voor open.
Nu nog een opleverdatum.

3 opmerkingen:

  1. Hoi Margreeth,

    Ik herken je gevoel. Ik werd op een gegeven moment ook gek van al die beslissingen die je moet doen. Alles komt in 1 keer en je wilt het natuurlijk goed doen en alle voors en tegens afwegen.

    Wat betreft de wanden. Wij hadden het behangklaar laten opleveren. Zelf glad gemaakt met stucpasta en dan gesaust. Dit is heel mooi glad, maar ook heel gevoelig. Er zit zomaar een deukje in de muur en dat is minder leuk. Dus niet heel erg praktisch. Glasvliesbehang is een mooi alternatief, dat is ook glad. Maargoed, ik weet niet waar je van houdt. Je mag hier altijd een keertje aanbellen om te kijken hoor!

    Succes met de keuzes. Ik vind het wel hard gaan bij jullie.

    Groetjes Anita

    PS Bedankt voor jouw reactie. We wonen inderdaad sinds zaterdag in onze nieuwe woning en het bevalt heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. PS2 Nu ik het overlees klinkt het heel makkelijk. Maar eerst wanden schuren, bijwerken met pasta, weer schuren, schoonmaken, voorstrijken en dan pas sauzen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij hebben de wanden sausklaar laten stucen en die dan ook gewoon gesausd. Als het barst dan barst het, pech hebben denk ik dan maar. Het maakte nml.niet veel uit of je het behangklaar of sausklaar laat maken. Over een paar jaar kunnen we het dan laten spacken wanneer alles uitgewerkt is en dan maakt het toch niet meer uit of er nu een barsje in is gekomen of niet. veel succes met de keuzes die nog gemaakt moeten worden. En.... blijf vooral genieten! groeten Tamar

    BeantwoordenVerwijderen