zondag 11 oktober 2009

Koopzucht


Van verhuizen krijg je koopzucht maar wordt je er ook gek van. Je moet zoveel beslissen. Tegels in de badkamer, tot hoe hoog en wat moet er op het tussenmuurtje?
De keuken, wel of niet hoogglans, wit of een andere kleur. Hoe hoog en wat moet waar?
Vloeren: wat gaan we doen, hout, laminaat, vloerbedekking: nou om dit dilemma op te lossen, doen we alles: hout in de kamer, vloerbedekking op de 1e etage en laminaat op de zolderverdieping.
De houten vloer hebben we inmiddels gekocht bij Magro parket. Het laminaat ligt onder ons bed te verstoffen en de vloerbedekking moet nog.
En dan het dilemma, wat doen we met de muren. Van veel kanten horen we dat het beter is nog niet te gaan stuken. Maar wat dan wel? Behang en dan over twee jaar er weer af halen? Of sausen? Of ... We zijn eruit. Vanaf de 1e verdieping wordt het glasvezel behang. Kunnen we in alle kleuren verwerken. Beneden waarschijnlijk sausen en over een paar jaar laten stuken als de ergst werking eruit is.

als iemand nog goede suggesties heeft: ik sta er voor open.
Nu nog een opleverdatum.

Poes!


Ik denk dat er iemand in de buurt een poes kwijt is, die zit namelijk heerlijk in ons huis, op de eerste verdieping. Hij voelt zich er wel thuis. Voordat hij Kai leerde kennen heeft hij zijn behoefte al in zijn kamer gedaan!
Hij reageerde ook alleen op Kai en niet op ons.
Hij wilde niet naar beneden, ben benieuwd hoe hij er weer uit komt.

Wat is er veel gebeurd!!! deel 10


De vloeren zijn gestort, mooi strak, met hier en daar wat gaatjes in de vloer van de regendruppels.

Wat is er veel gebeurd!!! deel 9



En toen waren de deuren aan de beurt, de buitendeuren en de tuindeuren. Ik blijf het maar herhalen, wat wordt het toch mooi.

Wat is er veel gebeurd!!! deel 8


Er is gevoegd en de steigers zijn weggehaald, het wordt steeds mooier!

Wat is er veel gebeurd!!! deel 7


Maar Bongers heeft ook niet stil gezeten.
De voorbereidingen zijn gedaan voor het dak van de garage en voor de erker. De boeidelen zijn geplaatst en de vensterbanken gemetseld.

Wat is er veel gebeurd!!! deel 6


Naast het frezen en de leidingen klaar maken, waren ook de inbouwtoiletten geplaatst en de vloerverwarming in de badkamer gelegd: klaar voor het storten van de vloeren!

Wat is er veel gebeurd!!! deel 5

Toen was het tijd voor het installatiebedrijf. Het begon met het frezen van de gleuven voor de leidingen. Dat ging als een speer. Zo snel zelfs, dat ik de tweede dag even kwam kijken en praten en de man van Morrenhof en Jansen en ik (nee, 2 personen)het hadden over het plaatsen van de keuken. Ineens kwam ik erachter dat we de vaatwasser hadden verplaatst om meer werkbladruimte te creƫren. Nooit aan gedacht om het aan de installateur door te geven. De gleuven waren al gefreesd, toch even thuis goed op de tekening kijken en de volgende dag voor achten naar Emmelhage gesjeesd om aan te geven dat het wel degelijk verplaatst moest worden. Nou, geen probleem, dan frezen we de gleuven toch nog een keer: super mannen (of supermannen).


Wat is er veel gebeurd!!! deel 4







En toen waren de dakpannen aan de beurt. Daar is men toch wel een week mee bezig geweest, vanwege de vele schuine kanten in ons dak, maar het resultaat is wederom prachtig.

Wat is er veel gebeurd!!! deel 3


Na de dakkapel waren de dakgoten aan de beurt. Mooi als je alles zo 'af' ziet worden. Er komen steeds meer details bij.
Inmiddels waren de testvoegen op de garage gezet. Gelukkig waren we het weer zeer eens met onze medebouwers, toch wel prettig.

En ook de dakpannen lagen klaar voor gebruik.

Wat is er veel gebeurd!!! deel 2


Het huis heeft een smoel gekregen: een dakkapel. Wat staat dat mooi. Nadat we eerst gekozen hadden voor een houten dakkapel, worden de zijkanten en de tussenwand van kunststof schroten. Wordt wel vaak poetsen :) en zoals de meesten die mij kennen wel weten: dat is mijn hobby.

Zo ziet de dakkapel vanaf de binnenkant eruit, wat een enorme ruimte win je daarmee.

Wat is er veel gebeurd!!!

Heel grappig, ik houd de blogs van andere bouwers in Emmelhage regelmatig bij, behalve die van mijzelf.

Laten we beginnen bij waar we gebleven waren. De kap zat op de woning vlak voor de bouwvak, we hadden niet eens tijd om pannenbier te bezorgen. Hebben we later goed gemaakt.
Na de bouwvak is men begonnen met het plaatsen van de binnenmuren op de bovenverdieping en op zolder. Ook de deurkozijnen zijn geplaatst.