woensdag 11 februari 2009

heipalen


Vorige week dinsdag zou er geheid worden en men zou starten tussen 7.00 en 7.30 uur. Nu is dat voor ons wel heeeeeel erg vroeg, dus wij arriveerden rond 7.50 uur. Maar, behalve de heipalen en de medebouwers, waren er geen activiteiten op onze bouwput.
En rond 8.00 uur kwam de heimachine aangereden en om 8.15 stond hij klaar om te starten. Jammer, maar helaas, wij moesten weg omdat Maaike en Lisanne de Cito toets moesten doen. Dus niet gezien dat de eerste paal werd geslagen.
Medebouwer Wim is daarna weer teruggekeerd en heeft het heien van de tweede paal gefilmd. Alleen waren deze palen niet voor ons huis bestemd maar voor een vrijstaande woning in Emmelhage. Men had de palen verwisseld. Ach ja, kan gebeuren. Zolang ze de palen maar verwisselen en niet iets anders haha.
Eind van de week zaten alle palen in de grond.
Wim belde op dat de koppensneller ook langs was geweest.
Nou wat ons betreft kan Bongers beginnen!

zondag 8 februari 2009

Opslagruimte gezocht


Wie o wie heeft er opslagruimte? We zijn op zoek naar opslagruimte omdat onze tijdelijke woning wel heel wat kleiner is en waar laat je 20 jaar?

Te koop


Maar voordat je een nieuw huis koopt, moet je het oude verkopen. Dus eind september 2008 hebben we ons huis in de verkoop gezet bij de Woonaccent makelaars.
Als poetsen je hobby is, dan moet je je huis in de verkoop zetten. Tjongejonge, wat een waste of time.
Maar goed, na drie maanden heeft het wel geleid tot de verkoop van ons huis! Met als gevolg dat we tussentijds moeten verhuizen. En wel naar Bunschotenlaan 57 (ook te koop via Woonaccent).

Emmelhage


We hebben een lange, lange weg achter de rug, maar het gaat nu echt worden.
In juni 2007 zijn we gestart met zoeken naar medebouwers, en gevonden. Helaas bleek na een half jaar dat zij dit toch niet wilden en konden we op zoek naar nieuwe medebouwers. We hadden inmiddels bouwbedrijf Bongers in de arm genomen en wilden daar heel graag mee doorgaan. Dus een ander bouwbedrijf was niet aan de orde voor ons.
De volgende medebouwers, die we vrij snel vonden, konden zich in onze keus vinden. Dus weer naar het bouwbedrijf en onze tekening weer wat concreter. Maar ook deze medebouwers zijn toch afgehaakt omdat het te lang ging duren voordat de woning klaar zou zijn.
Tja, heel jammer, want zo ging onze planning ook de mist in. En weer op zoek naar medebouwers. Door toeval kwamen we bij Wim en Sarineke. Onze dochters Maaike en Lisanne zitten bij elkaar in de klas en om een lang verhaal kort te gaan: zij verkochten hun huis binnen twee weken en waren er helemaal klaar voor.