vrijdag 10 juli 2009

Hemelwater

Tja, als de wijsheid door de gemeente was uitgevonden ...
Een bericht in de Flevopost over de hemelwaterafvoer. Komt voor ons nog op tijd.

Metselen

Ja, ze zijn begonnen met metselen, het wordt nu toch echt een huis en wat gaat het hard.
Prachtig gezicht en wat een mooie stenen :).

Stenen


De stenen zijn gearriveerd. We hebben ze vorig jaar september uitgezocht dus niet helemaal meer helder hoe ze eruit zien. Wel hebben we nog een foto.
De stenen lijken ons (vooral mij) erg effen en rood. De hele vrijdag bezig geweest om te bekijken of dit echt wel de goede stenen zijn. Bongers lastig gevallen, de gemeente lastig gevallen (monster bekeken) en de medebouwers lastig gevallen. Waar je al niet druk mee kan zijn. Maar ja, de week erop zou begonnen worden met metselen en het zou toch wel heel vervelend zijn als de goede stenen er niet liggen. Na een half muurtje te hebben opgebouwd, lijkt het toch goed te zijn. Ze kunnen beginnen.

Naambordje


Het straatnaambordje is geplaatst. Wat een geweldige naam. We krijgen ook nooit vragen wie Johanna Naber was. Nou klik op deze link en je weet het.

Kozijnen

De kozijnen van de benedenverdieping zijn geplaatst. Mooi ...
Maar ... de buren hebben een openslaand raam aan de voorzijde en wij niet. Even bellen en mailen met Bongers en het komt goed. We krijgen een nieuw raamkozijn.

Eerste verdieping


De eerste verdieping is geplaatst. Nu moet ik toch die enge ladder op :(. Naar boven valt nog wel mee, maar je moet ook weer naar beneden ...
Een enorm uitzicht over de weilanden vanaf onze slaapkamer. Wat ons betreft blijft dat zo.

Waar waren we gebleven?


Verplichte kost door Nico :). Ik moet het blog bijwerken. Alle mei en juni druktes zijn voorbij, dus tijd voor Emmelhage.
Het blog heeft dan wel een hele grote achterstand, maar dat betekent niet dat we niet op de hoogte zijn van de vorderingen. Het gaat heel lekker. Begin mei zijn de muren opgetrokken en dat maakt het wel ècht. Nadat de vloer was gestort vonden we het toch wel klein, maar gelukkig valt dat erg mee als de muren staan.
Wel hebben we (ik voornamelijk) de meters geteld vanaf de straatkant, na horrorverhaal dat een bouwer (niet Bongers natuurlijk) een meter te ver naar achteren was begonnen (dag achtertuin).